Cégvilág

Búcsút int a Honda a Forma-1-nek

A 2008-as volt az utolsó évad a Honda számára a Forma-1-ben – jelentette be Fukui Takao, a japán autógyártó elnök-vezérigazgatója pénteken egy tokiói sajtótájékoztatón.

Fukui a világgazdasági válsággal indokolta a döntést. A megemelkedett költségek és a gépkocsi-kereslet visszaesése miatt kényszerül arra a vállalat, hogy kivonuljon az évente több tíz milliárd dolláros költséggel járó sportágból.

Az istálló – amely a szezonban 294 millió dolláros költségvetéssel szerepelt a Forma-1-ben – a konstruktőrök versenyében az utolsó előtti helyen végzett. A pilóták küzdelmében Rubens Barrichello a 14., Jenson Button pedig a 18. lett.

Idén már a második csapat szállt ki a száguldó cirkuszból, hiszen a Super Aguri még az idény közben otthagyta a sorozatot. A Honda kiválása azt jelenti, hogy jövőre – amennyiben a többi csapat marad – már csak 18 autó indul. A japán cégnek eddig 760 dolgozójától kellett megválnia, az autógyártást világszerte 140 ezer darabbal csökkentette. Most tárgyalásokba kezd Forma-1-es csapatával annak további sorsáról – beleértve lehetséges eladását is.

Honda búcsú istálló kiszáll válság Forma 1
Kapcsolódó cikkek