A 2009. évi stabil és nyereséges működés, és a további fejlődés biztosítására a Synergon megelőző intézkedéseket indított el az idei utolsó negyedévben, melyek fókuszában a működési költségek további csökkentése áll. A költségcsökkentés a bér- és személyi jellegű kiadásokat is érinti.

A leépítési folyamat több lépésben, az idei év novemberétől a 2009. év március végéig valósul meg, hogy ne veszélyeztesse a folyamatban lévő feladatok elvégzését, lezárását, valamint biztosítva legyen a megváltozott körülmények miatti folyamatok újratervezésének, optimalizálásának zökkenőmentes kialakítása.

A teljes folyamat végére a leépítésben érintett dolgozók tervezett száma 43 fő. A Társaság hangsúlyozni kívánja, hogy a pénzügyi és gazdasági helyzet által kikényszerített elbocsátások minden egyes esetben a jogszabályoknak és a Synergon munkavállaló-barát üzletpolitikájának megfelelően történtek.

A vállalat a munkavállalói viszony megszűnése után, az igények és a lehetőségek függvényében, támogatja volt dolgozóit új munkalehetőséget találni. A Synergon menedzsmentjének meggyőződése, hogy a jelenlegi helyzetben a fenti lépések képesek garantálni a vállalat versenyképességének fenntartását, a stabil, kiszámítható működést, és a munkahelyek megtartását.