Cégvilág

Rohamkocsit kapott a Peter Cerny Alapítvány

Rohamkocsi átadásával segíti a koraszülött mentéssel és szállítással foglalkozó Peter Cerny Alapítványt a Budapest Bank (GE Money Bank).

 A 21 millió forint értékű mentő komplett „guruló koraszülött-ellátó intenzív osztálynak” is tekinthető, speciális eszközökkel szerelték fel, így szállítja majd a gyakran csak 600-800 grammos, az életképesség határán lévő koraszülötteket és a kritikus állapotú újszülötteket. Képzett személyzete már a kiérkezés helyszínén megkezdi az újszülöttek életben maradásához és végleges gyógyulásához szükséges korszerű orvosi lehetőségek alkalmazását. A rohamkocsiba épített hidraulikus ágytartó rendszerek, szigetelések és az áramvonalas felépítés jelentősen csökkentik a rázkódásból és a menetzajból adódó veszélyforrásokat.

 A pénzintézet 2005 óta a Peter Cerny Alapítvány támogatója, ügyfeleinek a Lady Hitelkártyával elköltött minden ezredik forintja után a vállalat egy forintot adományoz az alapítványnak. Az alapítvány az elmúlt három év során 9 millió forintot tett félre ezen adományból egy új autó beszerzésére. Ezt az összeget egészítette ki idén a Budapest Bank vállalati üzletága, a Budapest Bank Business 12 millió forintos felajánlással, hogy az alapítványnak lehetősége legyen egy új, a legkorszerűbb eszközökkel felszerelt modern rohamkocsi megvásárlására. A Peter Cerny Alapítványnak közel két évtizede kulcsfontosságú szerepe van a koraszülöttek mentése és szállítása területén. A szervezet kiemelt feladata, hogy megteremtse az anyagi, technikai és személyi feltételeit a koraszülöttek, beteg újszülöttek és csecsemők mentésének, szállításának, valamint intenzív ellátásának.

Peter Cerny Alapítvány
Kapcsolódó cikkek