Cégvilág

"Tapsolnak" a gáz miatt a kereskedők: rengeteg hősugárzó fogy

Úgy tűnik, hogy az idén nem okoz majd gondot a kereskedőknek, hogy túladjanak a karácsonyi szezonról visszamaradt, árammal, olajjal működő fűtési készülékeiken.

A hasonló időszakhoz képest háromszor annyi kiegészítő fűtőkészüléket adtak el a napokban – mondták el az Electro Worldnél. Hasonló jelenetek játszódtak le a Tesco áruházakban, ahol szerda délutánra a vásárlók több helyütt gyakorlatilag „letakarították” a polcokról ezeket a termékeket. Hackl Mónika szóvivő szerint a lakossági vevők mellett a közületek is szép számmal vásároltak - számol be a Népszabadság.

Az elektromos vagy olajjal működő hősugárzók, radiátorok a téli termékkör hagyományos darabjai. Ugyanakkor a kereskedői tapasztalatok szerint a cikk főszezonja egybeesik a fűtési szezon kezdetével, és januárban a termékkör forgalmát legfeljebb a tartósan hideg időjárás vagy más, kivételes ok pörgeti fel.

A megkérdezett kereskedők ugyanakkor nem győzték hangsúlyozni, hogy elhamarkodott lenne mindezt csak a néhány napja zajló gázkrízis számlájára írni.

radiátor hősugárzó Tesco
Kapcsolódó cikkek