Cégvilág

Több szolgáltatást megszüntet a Google

A Google számos olyan internetes szolgáltatatást szüntet meg, amelyek nem eléggé népszerűek vagy túl problémás a működtetésük.

A Google szerdán a késői órákban jelentette be, hogy szűkíti szolgáltatásainak palettáját. A karcsúsítás egyik áldozata lesz a Google Video, amelynek fenntartása gyakorlatilag fölöslegessé vált, miután az óriáscég megvásárolta a YouTube-ot – tudósít a PC World.

Szintén abbahagyják a Jaiku mikroblog projekt fejlesztését, amely mostantól nyílt forráskóddal, Apache license néven közkincsé válik. Leveszik a kezét a Google a dodgeball.com közösségi portálról és megszűnteti Mashup Editor szolgáltatást (ez egy AJAX keretrendszer webes alkalmazások fejlesztésére).

Búcsúzik a cég Catalog Search-től is, a projekt keretében a felhasználók olyan katalógusokat böngészhettek, amelyeket írásfelismerő szoftverrel vittek fel. Nem vesz fel új tagokat a Google Notebook egy jegyzetíró- megosztó szoftver, bár a szolgáltatás a már regisztrált tagok számára elérhető marad.

A lap szerint az a tény, hogy egy olyan erős vállalat, mint a Google is kénytelen karcsúsításra, jelzi, hogy az internetes óriáscég sem immunis a válságra.

video Google AJAX youtube
Kapcsolódó cikkek