Cégvilág

Újabb leépítés - 250 magyar munkavállalótól is búcsúzik az Elcoteq

Egy intézkedéscsomag első lépéseként több üzemet is bezár az Elcoteq, így az aradit, a szentpétervárit és egy üzemet az Egyesült Államokban.

Kínában konszolidálja a termelését, ez azt jelenti, hogy a sencseni gyártást beolvasztja a pekingibe. A cég elindított egy globális létszám-leépítési programot is, az előzetes tervek szerint ötezer állást kíván megszüntetni a jelenleg mintegy 21 ezer főt foglalkoztató cég.

A csomagterv harmadik eleme egyéb költségcsökkentő intézkedéseket ír elő, ez egyebek mellett gépek eladását, illetve külső szolgáltatások igénybevételének a csökkentését jelenti.
Az Elcoteq ugyanakkor fenntartja jelenlétét, és folytatja termelését Magyarországon, Mexikóban, Brazíliában, Észtországban, Kínában és Indiában.

A cég Magyarországon jelenleg 5400 főnek ad munkát, a fele kölcsönzött munkaerő. A mostani átszervezés keretében a cég állandó alkalmazottaiból 250 főt küldenek el, és várhatóan kisebb lesz a munkaerő-közvetítőktől bérelt létszám – válaszolt lapunknak Krippl Zoltán, a hazai leánycég szóvivője.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Krippl Zoltán kölcsönzött munkaerő Elcoteq
Kapcsolódó cikkek