Cégvilág

Van esély az üzleti sikerre? A gyűrűsujját "kérdezze"!

A Cambridge-i Egyetem kutatói szerint kapcsolat áll fenn a gyűrűsujj mutatóujjhoz mért hossza és az üzleti sikerek között. Az elképzelés furcsasága ellenére egyszerű magyarázatra vezethető vissza.

A Cambridge-i Egyetem tudósai a londoni brókerek zaklatott életét vizsgálva jutottak a következtetésre, mely szerint azok a férfiak, akiknek gyűrűsujja a mutatóujjukhoz képest hosszabb, jobban teljesítenek az üzleti világban – tudósít az MSNBC.

A Proceedings of the National Academy of Sciences-ben megjelenő tanulmány szerzői szerint a biológiai tényező ugyanakkor jelentőséggel bír, mint a szakmai tapasztalat. Korábban ugyanezt a jelenséget észlelték a versenysportok , például a futball és a kosárlabda terén.

A gyűrűsujj mutatóujjhoz képesti hossza már magzati korban kialakul: minél nagyobb mennyiségű férfi nemi hormonnak van kitéve, annál hosszabb gyűrűsujjat növeszt majd a leendő férfi. A hormon többlet pedig számos képességet feljavít: nagyobb figyelem és önbizalom, kitartás és kockázatvállalási hajlandóság jellemzi a hosszabb gyűrűsujjú férfiakat – ez érthetően a javukra szolgál az üzleti életben is.

Egy a fentitől független vizsgálat során a kutatók arra is rájöttek, hogy a férfiak szexuális aktivitását irányító tesztoszteron is siker-faktorként működik. A csapat reggel és este vett nyálmintát a brókerektől, az elemzés pedig kiderítette: a reggeli magas tesztoszteron szinttel rendelkező tőzsdeügynökök nagyobb eséllyel szereztek magasabb profitot az adott napon.

tőzsde hormon bróker tesztoszteron
Kapcsolódó cikkek