Cégvilág

Idén már nem lehet Pécsről Korfura repülni

Idén nem lehet Pécsről Korfura repülni nyáron, a gyenge forint és a magas árú repülőgép-bérlés miatt nem volna kifizetődő a járatindítás.

„Menetrend: Pécs (PEV)–Korfu (CFU)” – ez a járatinformáció szerepelt még tegnap is a pécs-pogányi repülőtér internetes honlapján, de ez az információ mára elavult - írja a bama.hu. Amint arról a Dunántúli Napló a januárban készült turisztikai szezonértékelőjében beszámolt, már akkor kérdéses volt, hogy idén is elindul-e ez a járat. Most a kérdés eldőlt.

Vétek Jánosné, az egyik szervező utazási iroda vezetője a lapnak elmondta, idén biztosan nem lesz légijárat a baranyai megyeszékhely és a közkedvelt görög sziget között. Vétek Jánosné elmondta, az indokok között szerepel a gyenge forint, s a gazdasági válság miatti bizonytalanság: sokan nem mernek a nyárra utakat foglalni. Emellett az is gond, hogy a pogányi repülőtérre alkalmas kisgépek egyre drágábbak – főleg, mert viszonylag kevés van belőlük. Ilyen árak mellett viszont már nem volt versenyképes a pécsi ár a budapesti repülőtérről szintén Korfura induló fapados járatokkal. Mindezek miatt már februárban eldőlt: nem lesz repülőjárat.

A teljes cikk a bama.hu-n olvasható

korfu gazdasági válság vétek jánosné fapados járatok Pécs pogányi repülőtér
Kapcsolódó cikkek