Cégvilág

A német gazdasági miniszter bízik a GM segítségében

Karl-Theodor zu Guttenberg az Egyesült Államokban az Opel anyavállalatának vezérével és pénzügyi igazgatójával találkozott. A gazdasági miniszter reménykedik abban, hogy a GM vállalja a maga részét az Opel talpra állításában.

A német gazdasági miniszter azért utazott az Egyesült Államokba, hogy GM-vezér Rick Wagonerrel és a vállalat pénzügyi igazgatójával, Frederick Hendersonnal tárgyaljon a német leány sorsáról. Karl-Theodor zu Guttenberg a találkozót követően az AP újságírójának úgy nyilatkozott: bízik abban, hogy a GM lépéseket tesz az Opel csődjének megakadályozása érdekében.

A miniszter szerint a General Motors felajánlotta azt is, hogy lemond többségi tulajdonáról, így a német polgárok biztosak lehetnek abban, hogy az Opelre fordított állami pénz nem az amerikai anyavállalat megsegítését szolgálja.

"Azt hiszem a mai nap előrelépést hozott, mivel megmutatta, hogy a GM hajlandó a tárgyalásra" – összegezte a találkozó eredményét zu Guttenberg, hozzátéve, hogy a hajlandóság önmagában nem elég, csak reménykedhetnek abban, hogy az akarat materializálódik. A miniszter hamarosan Timothy Geithner pénzügyminiszterrel folytatja a tárgyalásokat.

geithner miniszter Wagoner Guttenberg csőd GM Opel
Kapcsolódó cikkek