Wagoner

Hárman pályáznak a Hummerre

Három befektető pályázik a General Motors hagyományo kategoriákba nem sorolható járműmárkájára, a Hummerre.
2009.04.09 Olvasási idő:

"Máshogy bánnak a munkásokkal, mint az aktatologatókkal"

Barack Obama tegnap határidőt szabott a GM-nek és a Chryslernek működőképességük helyreállítására és eltávolította posztjáról Rick Wagonert, a General Motors vezérét. Egyes politikusok és az autóipari dolgozók azt állítják: a kormány kettős mércét alkalmaz, a pénzpiac szereplőit nem kezeli olyan szigorúan mint az autóipart.
2009.03.31 Olvasási idő:

Az optimista, aki összeomlásig vitte Amerika büszkeségét

Barack Obama hétfőn leszögezte: az Egyesült Államoknak nem érdeke és nem áll szándékában, hogy működtesse a General Motorst. Az elnök felszólítására Rick Wagoner vezérigazgató felállt. Az elnök hangsúlyozta, hogy döntésével nem személy szerint a cégvezért kritizálta, Michigan szenátora szerint azonban Rick Wagonerből áldozati bárányt csináltak.
2009.03.31 Olvasási idő:

Távozik a GM-vezér, csődbe mehet a cég

Barack Obama amerikai elnök lemondásra utasította a pénzügyi nehézségekkel küszködő General Motors autókonszern elnök-vezérigazgatóját
2009.03.30 Olvasási idő:

A német gazdasági miniszter bízik a GM segítségében

Karl-Theodor zu Guttenberg az Egyesült Államokban az Opel anyavállalatának vezérével és pénzügyi igazgatójával találkozott. A gazdasági miniszter reménykedik abban, hogy a GM vállalja a maga részét az Opel talpra állításában.
2009.03.17 Olvasási idő:

Amerikában "kilincsel" az Opelért a német gazdasági miniszter

Karl-Theodor zu Guttenberg vasárnap New Yorkba utazott. A német gazdasági miniszter a GM vezérigazgatójával és Timothy Geithner pénzügyminiszterrel tárgyal a német leányvállalat jövőjéről.
2009.03.16 Olvasási idő:

Kormányzati munkacsoport látogat a GM-hez

Egy informátor szerint a kormányzat autóipari munkacsoportja találkozik a GM és a Chrysler, valamint az autóipari szakszervezet vezetésével. Az illetékesek arról tárgyalnak majd, hogyan kerülheti a csődöt a General Motors.
2009.03.09 Olvasási idő:

"A 13,4 milliárdot az első negyedévre kértük"

A General Motors vezérigazgatója úgy nyilatkozott: márciusig biztosítja a cég túlélését az amerikai kormány által kiutalt13,4 milliárd dolláros kölcsön, de a későbbiekben újabb hitelre lehet szükség.
2009.01.12 Olvasási idő:

Elege lett a csöndes alelnöknek, most "kitálal" - "Mintha a polgármestert hibáztatnák a földrengésért"

A General Motors eddig csöndes alelnöke a CNBC-nek adott interjújában kifejtette: a vezérigazgatót hibáztatni a GM nehéz helyzetéért, olyan, mint ha a polgármestert tennék felelőssé a várost leromboló földrengés miatt.
2008.12.09 Olvasási idő:

Az ember, aki 20 milliárdot veszített kilenc hónap alatt

Rick Wagoner, a General Motors elnöke jelenleg Washingtonban igyekszik meggyőzni a szkeptikus republikánusokat arról: megéri támogatni a céget. A kérdés az, hogy vezérigazgatóként tér-e vissza Detroitba.
2008.11.18 Olvasási idő: