Cégvilág

Google-vezér: "Hagyjuk, hogy halomba gyűljön a pénz"

Eric Schmidt, a Google vezérigazgatója a Wall Street Journal ECO:nomics konferenciáját követően kijelentette: a keresőóriás jelenleg hagyja, hogy "halomba gyűljön" a pénz és csak "nagyon nagyon konzervatív" üzletekbe fekteti 8,6 milliárd dolláros készpénz tartalékát.

Eric Schmidt nem számít a Google bevételeinek csökkenésére, ugyanakkor most készpénztartalékai felhalmozása mellett döntött. Mint a vezér fogalmazott: hagyják, hogy "halomba gyűljön a pénz" és csak "nagyon nagyon konzervatív befektetésekhez" használja fel 8,6 milliárd dolláros készletét – idézi Schmidt nyilatkozatát a Reuters.

A vezérigazgató korábban arról beszélt, a válság hatásait minden üzleti szektor megérzi majd, beleértve a Google fő bevételi forrását jelentő online reklámozási ágazatot is. Schmidt nem válaszolt a CNBC kérdésére, miszerint a céget megvédheti-e szerteágazó tevékenysége.

"Nem bocsátkozunk ilyen jóslásokba, de nem tudom, miért számítanánk csökkenésre" – mondta Schmidt, hozzátéve, hogy a cég továbbra is akvizíciós lehetőségeket keres, bár nem biztos abban, hogy árak elérték a mélypontot.

Ami az akvizíciós célokat illeti: Schmidt a CNBC-nek adott nyilatkozatát megelőző napon "szegény ember e-mailjének" nevezte az online beszélgetéseket bonyolító Twittert. Egyes elemzők szerint a kijelentés a Google vásárlási taktikájának része, Schmidt azonban nem nyilatkozott arról, felmerült-e az üzenetcserélő szolgáltatás megvétele.

vezérigazgató ár Wall Street Journal Eric Schmidt CNBC bevétel készpénz Twitter Google befektetés akvizíció
Kapcsolódó cikkek