Cégvilág

Indiai dolgozókra cseréli az amerikaiakat az IBM

A Wall Street Journal értesülései szerint az IBM "jelentős mennyiségű" amerikai alkalmazottjától válik meg, a Kék Óriás Indiába telepíti üzleti szolgáltatások részlegét.

A Wall Street Journal bennfentes informátorokra hivatkozva közölte, hogy az IBM "jelentős számú" munkavállalót épít le az Egyesült Államokban, mivel Indiába telepíti üzleti szolgáltatásokat nyújtó részlegét.

A vállalat általában nem ad tájékoztatást a tervezett elbocsátások számáról, de korábban mintegy 4 600 dolgozó kapott erre vonatkozó értesítést – idézi a lapot az AFP.

2008 végén az IBM 398 500 ezer alkalmazottja közül 115 ezren dolgoztak az Egyesült Államokban, az előző évben az amerikai munkatársak száma még 121 ezer volt.

Az IBM eddig jól vészelte át a gazdasági válságot, a 2008-as évet 12,9 milliárd dollárnyi készpénztartalékkal fejezte be. A korábbi hírek szerint megvásárolná a Sun Microsystemst, az indiai sajtó pedig arról írt, hogy a Kék Óriást a csalási ügy kapcsán hírhedtté vált Satyam Computer Services is érdekelné.

Satyam sun elbocsát leépít indiai IBM
Kapcsolódó cikkek