Cégvilág

Most indult, de már vitatkoznak a mobiltelefonos parkoláson

Alig több mint két hete indult el az új rendszerű mobiltelefonos parkolás Magyarországon, s máris vita támadt a projektben részt vevő Első Mobilfizetés Elszámoló (EME) Zrt. és a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. (BÖP) között.

Utóbbi cég a napokban közleményben figyelmeztetett arra, hogy nem lehetnek biztonságban pótdíjmentes parkolásuk felől azok az autósok, akik a március elejétől működő ad hoc mobilrendszerben veszik meg a parkolójegyüket, mert a tapasztalatok szerint a szoftver nem működik megbízhatóan. Kifogásolta továbbá, hogy az elszámolócég sem a parkolási társaságokkal, sem a fővárossal nem egyeztetett arról, hogy az eddigi egyenlegfeltöltéses mobilparkolást kibővítené az új rendszerrel, és annak beindítására engedélyt sem kért.

Megkeresésünkre Ralovich Gábor, az EME Zrt. vezérigazgatója a BÖP által felvetett problémákra válaszolva közölte, hogy az újszerű megoldást a BÖP és az EME szerződése kellőképpen támogatja, nincs szükség annak módosítására a rendszer bevezetéséhez. A mobiltelefonos parkolás minél szélesebb körű használatának előmozdítása ugyanis közös cél.

Elismeri, hogy ma még előfordulhatnak rendszerbeli hibák, amelyekért azonban nem a parkoló ügyfeleket terheli felelősség. Megjegyzi ugyanakkor, hogy a változásokról személyesen tájékoztatták a parkolási társaságokat, ezen az eseményen azonban a BÖP nem képviseltette magát.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

BÖP mobiltelefonos parkolás Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. Első Mobilfizetés Elszámoló EME parkolás
Kapcsolódó cikkek