Cégvilág

"Kétszáz milliárd a magyar gazdaságnak" Demjántól

A Demján Sándor tulajdonában lévő Polus Investment Ltd. 2009-2010-ben tervei szerint több mint 200 milliárd forinttal járulhat hozzá a magyar gazdaság teljesítményéhez.

150 ezer négyzetméter fejlesztést kezd Budapesten a milleniumi városközpontban 75 milliárd forint értékben. Az Arcadom Zrt. a kivitelezője a krakkói és a constancai városközpontnak, mintegy 100 milliárd forint értékben. Az Arcadom Zrt. a magyar építőanyag ipart és építési vállalkozásokat, versenyképes ár esetén természetesen bevonja a megvalósításba.

Például a constancai városközpont acélszerkezetét Szegeden gyártják. A zágrábi és ljubljanai, összesen 150 milliárdos fejlesztésben várhatóan a magyar építőipar és építőanyag ipar 60 milliárd forintot realizálhat.

A Pólus csoport managementjének fenti döntései tompíthatják a magyar építőipar válságát és elősegíthetik, hogy sok ezer munkavállaló megtarthassa munkahelyét. Jelentős fejlesztéseket az tesz lehetővé, hogy a nemzetközi bankok bizalma a magyar válság ellenére töretlen a Pólus csoport iránt. Talán ez pozitívan visszahat a külföldi befektetői bizalom visszanyerésére. "

A fent részletezett beruházások túlnyomó részét már korábban bejelentette illetve megkezdte a Polus. Az Arcadom vezetője részleteket ígért a VGO-nak.

Ljubljana Demján Arcadom pólus Szeged constanca beruházás fejlesztés
Kapcsolódó cikkek