Cégvilág

"Mennybe ment" a Wrigley - Jobban matekoznak a rágózó diákok

Egy a Wrigley által szponzorált kutatás azt mutatja, hogy a rágógumit rágó diákok jobban teljesítenek a matematika teszteken, mint azok, akikre nem jellemző a tanárokat bosszantó szokás.

A houstoni Baylor College of Medicine, élén Craig Johnstonnal arra volt kíváncsi: valóban serkenti-e az agyat a rágógumizás? A kísérlet során ezért két csoport matematika eredményeit hasonlították összeg egy 14 hetes tesztfázist követően. Az eredmény szerint a rágózó diákok jobban teljesítettek, mint a kontrollcsoport.

A már a Mars vállalat részét képező Wrigley tudományos intézetének vezetője a Reutersnek úgy nyilatkozott, most először demonstrálhatták valós körülmények között, hogy a rágó segít a feladatok megoldásában.

Az amerikai cég négy évvel ezelőtt éppen azért alapította meg a Wrigley Science Institute-ot, mert tudományos kísérletekkel akarta igazolni a rágózás hatását. Egy másik kísérlet során például megállapították, hogy a diákok kortizol, vagyis "stressz hormon" szintje alacsonyabb volt a nehéz számítástechnikai feladatok megoldása során, ha közben rágót rághattak.

matematika diák tudomány kísérlet rágógumi matek Wrigely
Kapcsolódó cikkek