Cégvilág

Nyomtatás interneten - Összefog a HP és a Blackberry gyártója

A Hewlett Packard és a Blackberry gyártója, a Research In Motion (RIM) közösen fejleszt üzleti szoftvereket az egyre népszerűbb okostelefonra.

A HP és a RIM az PC World által idézett közös nyilatkozatukban közlik: az üzletemberek számára fejlesztenek szoftvert a Blackberry készülékekre azért, hogy megkönnyítsék munkájukat út közben is.

A HP a május 5. és 7. között Orlandóban tartandó Wireless Enterprise Symposium keretében mutatja be a Blakberry-re fejlesztett szoftvereket.

 Ezek egyike a CloudPrint, amely segítségével az okotelefon tulajdonosa bármilyen nyomtatóra küldheti a szükséges dokumentumokat, feltéve, hogy rendelkezik internet kapcsolattal. Szintén bemutatkozik az okostelefonon az IT alkalmazások szervezését megkönnyítő HP Operations.

A bejelentés szerint a közösen kidolgozott alkalmazások a Blackberry Enterprise Service 5.0 verzióján lesznek elérhetőek, az indulás dátuma egyelőre nem ismert.

A RIM április elején a vártnál erősebb negyedéves eredményekről számolt be és rózsás képet adott a következő időszakról, jelezve, hogy az okostelefonok gyártása a válság idején is jó üzlet. Eszerint eddig 25 millióan váltak BlackBerry tulajdonossá, 518 millió dollár fölé emelve a vállalat negyedéves profitját (egy évvel korábban a haszon 412 millió dollár volt).

RIM okostelefon Blackberry szoftver HP Hewlett Packard nyomtat
Kapcsolódó cikkek