Cégvilág

RTL Klubot vett a magyar óvszermágnás

Rákosi Tamás, a Rako gumi óvszerek névadója lett az RTL Klub kereskedelmi televíziót működtető társaság 31 százalékos tulajdonosa - írja a HVG.

A részvénypakettet eddig birtokló IKO-Telekom Média Holding Zrt.-ből kiszállt a Magyar Telekom Nyrt., a vagyonon pedig testvériesen megosztoztak.

A mobil tartalomszolgáltatással foglalkozó két kft a kiszálló Telekom Média Holding tulajdonába kerül, az RTL-csomag pedig a fennmaradó, IKO Média Holdingra átkeresztelt cégé marad.

Az IKO Média egyedüli részvényes az IKO Production Kft., amely Rákosi és az ő luxemburgi bejegyzésű cége, az Opticorp SA tulajdonában áll.

Az RTL klubnál Charles de Keysner vezérigazgató barátjaként ismerték meg a Rako-Interako óvszergyártó Kft-jéről is híres Rákosit, a 2001-ben bejegyzett IKO Production pedig gyakorlatilag azonnal a csatorna legnagyobb műsorbeszállítójává vált.

A Rákosi-birodalom 2007. évi összes forgalma mintegy 13 milliárd forint , A Magyar RTL-é 36 milliárd forint volt. Rákosi Tamás üzletember vagyona több, mint 50 milliárdra tehető.

tulajdonos RTL Rákosi Luxemburg óvszer
Kapcsolódó cikkek