Cégvilág

Újra a "bliccelőkre támad" a BKV: ellenőrzés a felszállás előtt

Mától a legforgalmasabb reggeli és délutáni időszakokban folytatódik a felszállás előtti ellenőrzés a 4-es és 6-os villamosok Moszkva téri, Móricz Zsigmond körtéri és Fehérvári úti végállomásain.

A BKV közleménye szerint az utasokat felkészülten érte a már korábban megismert ellenőrzés, vélhetően ennek is köszönhető, hogy a reggeli órákban nem okozott fennakadást.

A cég tavaly novemberben vezette be a felszállás előtti ellenőrzést a 4-es és 6-os villamosok végállomásán, melynek hatására a BKV szerint jelentősen nőtt utasaink jegy- és bérletvásárlási hajlandósága, ezáltal csökkent a BKV bliccelésből eredő vesztesége.

Az Ügyfélszolgálatra érkezett észrevételek és a tapasztalatok összegzését követően a Társaság az ellenőrzés folytatása mellett döntött, melynek továbbra sem a pótdíjazás, hanem éppen a büntetés elkerülése a célja.

Az említett végállomásokon közvetlenül az utasok felszállása előtt biztonsági őrök ellenőrzik az utazási jogosultságot. Az ő feladatuk, hogy a jogosulatlanul utazni kívánókat a legközelebbi jegypénztárhoz irányítsák. A felszállás utáni jegykezelésre továbbra is a pótdíjazási jogkörrel rendelkező jegyellenőri csoportok figyelnek.

jegy BKV 4-es 6-os ellenőrzés Móricz Zsigmond körtér villamos felszállás Moszkva tér
Kapcsolódó cikkek