Cégvilág

A Coop Szolnoké a Héliker

A Gazdasági Versenyhivatal engedélyezte, hogy a Coop Szolnok Kereskedelmi Zrt. megszerezze a Héliker Kereskedelmi Zrt-t. A Coop Szolnok 2009. március 5-én szerződést kötött a Héliker részvények 100 százalékának megvásárlására.



Meghatározó tevékenysége az élelmiszer- és élelmiszer jellegű termékek kiskereskedelme Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád, Békés, Heves, Pest és Fejér megyékben. Részesedése az országos élelmiszer kiskereskedelmi forgalomból nem éri el az egy százalékot.

A Héliker meghatározó tevékenysége szintén az élelmiszer-kiskereskedelem Jász-Nagykun-Szolnok, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg, valamint Hajdú-Bihar megyékben és kevesebb, mint egy százalékkal részesedik az országos élelmiszer kiskereskedelmi forgalomból.

A nem tagadhatja meg az engedélyt, ha az összefonódás nem hoz létre vagy nem erősít meg olyan gazdasági erőfölényt, amely akadályozza a hatékony verseny kialakulását, fennmaradását vagy fejlődését az érintett piacon. Mivel a két cég együttes piaci részesedése a hazai élelmiszerkereskedelemből két százalék, a fúzió kapcsán káros versenyhatásokkal nem kell számolni.

Héliker engedély GVH Coop Szolnok
Kapcsolódó cikkek