Cégvilág

Nyomozás a Hunniánál - Pénzkimentés a felszámolás előtt?

Nyomozást rendelt el bűncselekmény gyanújával a zalaegerszegi városi ügyészség a felszámolás alatt álló keszthelyi Hunnia Húsipari (HH) Kft.-nél – értesült a Világgazdaság.

Munkavállalók tettek feljelentést; azzal vádolják a korábbi tulajdonosokat, hogy törvénytelen vagyonkimentést (fedezetelvonást) hajtottak végre a felszámolás megkezdése előtt. A vállalat április vége óta áll felszámolás alatt, mivel nem kapott hitelt, és nem jutott hozzá a munkahelymegtartó állami támogatásokhoz sem.

A Hunnia a ma meglévő kapacitásokkal 2–8 milliárd forintos éves árbevételre lenne képes, de kétmilliárdos tavalyi forgalmával csak közepes méretű húsipari vállalatnak minősült. A cég 50-50 százalékban Moldován András, illetve Móczár István befektető érdekeltségébe tartozott. Egyes munkavállalói vélemények szerint a tulajdonosok a felszámolás megkezdése előtt „pénzkimentő” tranzakciókat hajtottak végre, miközben például nem fizettek munkabért a 132 dolgozónak.

A felszámolást végző Vectigalis Zrt. hivatalosan nem értesült a nyomozás megindításáról, de maga is vizsgálja, hogy a felszámolás megindulása előtti időszakban milyen készletértékesítések történtek – közölte Varga Jenő, a Vectigalis elnök-vezérigazgatója. Hozzátette: már most látszik, hogy a meglévő nem lesz elegendő az egymilliárd forintot megközelítő hitelezői igény kielégítésére.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

állami támogatás Hunnia felszámolás befektető Vectigalis bűncselekmény nyomozás
Kapcsolódó cikkek