Cégvilág

Saviola a Benficáé

A Benfica csapatánál folytatja pályafutását Javier Saviola, a Real Madrid argentin labdarúgója, aki hároméves szerződést kötött a klubbal.

A 27 éves támadó játékjoga ötmillió euró ellenében cserélt gazdát. Saviola két évet töltött el a királyi gárdánál, de csak elvétve kapott lehetőséget.

Eközben Christiano Ronaldo aláírt a Realhoz, világcsúcsot jelentő 93,6 millió euróért. A Real egymilliárd dollárban szabta meg Ronaldo lelépési árát.

A blancók idén már leigazolták Kakát a Milantól, és Albiolt a Valenciától.

Egy egyetemi tanulmány szerint Kaká és Ronaldo megvásárlása nem hozza a várt eredményt.

Az elemzést készítők több mint 300 átigazolást vizsgáltak meg az elmúlt három évből, s ez alapján a portugál támadó értékét 82 millió euróra taksálják, őt szorosan követi Lionel Messi, a Barcelona argentin zsenije 80 millióval. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára az FC Liverpool spanyol csatára, Fernando Torres fért fel 67 millióval.

Kaká csak negyedik a listán 63 millióval, s ez 4,2 millióval marad el attól az összegtől, amennyit a királyi gárda áldozott rá, hogy elhozza az AC Milantól. A lajstrom az alábbi játékosokkal folytatódik: Cesc Fabregas (spanyol, Arsenal) 55, Zlatan Ibrahimovic (svéd, Internazionale) 50, Franck Ribéry (francia, Bayern München) 46, Samuel Eto,o (kameruni, FC Barcelona) és Carlos Tévez (argentin, Manchester United) 37-37 millióval.

benfica javier saviola Real Madrid
Kapcsolódó cikkek