Cégvilág

Már épül a Mercedes-gyár Kecskeméten

Kezdetét vette szerdán Kecskemét elmúlt ötven évének egyik legjelentősebb építkezése: a Mercedes-gyár jövőbeli helyszínén már javában dolgoznak.

Elkezdődött a kecskeméti Mercedes-gyár tereprendezése. Noha egyelőre még csak pár földmunkagép készíti elő a terepet az iroda-és lakókonténerek számára, a helyszínen dolgozók már így is tekintélyes mennyiségű földet megmozgattak - írta a baon.hu.

A tereprendezési munkálatokat a tiszakécskei székhelyű Duna Aszfalt Kft. nyerte el. Az ő feladatuk a mintegy másfél millió köbméter humusz leszedése, az aszfaltutak és védőkerítések megépítése valamint a füvesítés is. Szerdán két dózer, két teherautó és egy úthenger dolgozott folyamatosan a helyszínen. De ez még csak a kezdet, hiszen hamarosan újabb és újabb munkagépek érkeznek az építkezésre.

Az esős időjárás nem könnyítette meg az előkészületeket. Ezt már Szabó Norbert geodétától tudtuk meg, aki a hatalmas kiterjedésű földdarab felmérését végzi társaival. - A sár miatt napokig nem tudtunk bejönni a területre, ezért most igyekeznünk kell a munkával. Napi 5-10 hektárt kell felmérnünk. Szerencsére már nem esik, bár ezen a tűző napon se túl kellemes gyalogolni - mondta a geodéta.

- A beruházás eddig a terv szerint halad. Reményeink szerint 2011-re felépül a gyár, 2012-ben pedig megkeződik a kompakt kategóriájú autók gyártása - nyilatkozta lapunknak Kozári Edina, a Mercedes-Benz Hungária Kft. kommunikációs vezetője. A sajtószóvivő azt is elmondta: nemrég megkapták az építési engedélyt a gyár festőüzemére, így hamarosan pályázat útján a kivitelezőt is kiválasztják. A cég a további épületekre fokozatosan kér építési engedélyt az idei év során.

mercedes-gyár Kecskemét beruházás
Kapcsolódó cikkek