Cégvilág

Már nem sláger a Magyar Nagydíj - Elmaradó külföldiek

Tíz évvel ezelőtt a Duna-parti szállodákban a Magyar Nagydíj ideje alatt az átlagos árak duplájáért is keltek el szobák, főleg cégek foglalták le azokat partnereiknek. A vállalatok azonban mára már kevesebbet fordítanak ilyesmire, az elmúlt 4-5 évben fokozatosan csökkent a versenyre érkező külföldiek száma.

Míg 2006-ban a futamra érkezett turisták átlagos tartózkodási ideje 5,7 nap volt Budapesten, ma már a szállodák általában csak kétéjszakás csomagokat tudnak értékesíteni.

Szakértők szerint a válság miatt a hazai rajongók is kétszer meggondolják, költsenek-e a belépőkre, így várhatóan a magyar vendégek sem kompenzálják a kieső turistaforgalmat.


Becslések szerint az idei futamra a tavalyihoz képest mintegy 10 százalékkal kevesebb külföldi vendég érkezik, a budapesti hotelek forgalmának visszaesése pedig elérheti akár a 15-20 százalékot is 2008-hoz viszonyítva - mondta Kovács István, a Magyar Szállodaszövetség főtitkára. Ezzel együtt lesznek olyan szállodák, amelyek teltházzal üzemelnek a hétvégén, ám - egyebek mellett a gazdasági válság miatt - a hotelek csak jóval alacsonyabb árakon tudják értékesíteni szolgáltatásaikat.

További részletek a holnapi Világgazdaságban

Turista szálloda Magyar Szállodaszövetség Magyar Nagydíj
Kapcsolódó cikkek