Cégvilág

Hiába a válság, a Cinema City tovább terjeszkedik a térségben

Nem befolyásolta negatívan a recesszió a Cinema City teljesítményét az idei év első felében, sőt Közép-Kelet-Európa és Izrael legjelentősebb mozi hálózata az idén további bővítéseket tervez a térségben.

Magyarországon a Cinema City június elején vette birtokba újabb létesítményét, a 13 termes mozi területét a volt Budai Skála Áruház helyén épülő többfunkciós Allee központban. 

Az idei év első felében a társaság honlapja szerint a kelet-európai valuták gyengülése ellenére 105,3 millió euró árbevételt ért el a cégcsoport, 16,7 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. Az EBITDA-eredmény 17,1 százalékkal 24,5 millió euróra, az adózott eredmény 31,5 százalékkal 13,5 millió euróra emelkedett.

Az eladott jegyek száma mindenütt növekedett az első fél évben, 12,3 millióra, ami 22,5 százalékkal több az egy évvel korábbinál. Ugyanakkor 16,2 százalékkal csökkent az átlagos jegyár, 3,9 euróra.

A társaság 1997 decemberében nyitotta meg első moziját a budapesti Csepel Plazában.

Jelenleg Közép-Kelet-Európában 65 multiplex mozit üzemeltetnek 603 teremmel Magyarország és Izrael mellett Csehországban, Bulgáriában, Lengyelországban, Romániában.

mozi Cinema City térség terjeszkedik válság
Kapcsolódó cikkek