Cégvilág

Indiai villanyautó Debrecenből?

Debrecenbe hozná az indiai Reva villanyautó gyártását az importőr Comtex csoport.

Debrecenbe szeretné hozni az indiai Reva villanyautó gyártását a Comtex cégcsoport, amelynek egyik leányvállalata forgalmazza a járművet Magyarországon.



Az amerikai–indiai Reva Electric Car Company Ltd. azzal bízta meg a magyar importőrt, a Comtexet, hogy kezdjen tárgyalásokat az ITDH-val a jármű itteni gyártásáról – írta a Figyelő, amely szerint a 25 millió eurós beruházás révén épülő, akár 200 főt is foglalkoztató gyárban évi 10-15 ezer kocsi készülhetne. Információink szerint rosszkor jött a nyilatkozat, mert az összeszerelő üzem telepítésének ügyében versenyben vagyunk a környező országokkal.


Szabó János, a Comtex vezérigazgatója a fentiekhez annyit tett hozzá, hogy már Németországban is van Reva-kereskedő, a cég által alapított osztrák vegyes vállalat, a Comtex Green GmbH pedig két hete kötött képviseleti szerződést a gyártóval.

A 2,6 méter hosszú és 1,3 méter széles, kétszemélyes városi villanyautó legolcsóbb kivitele is 3,78 millió forint, a legdrágább, lítiumionos akkumulátorral ellátott modell pedig 5,698 millióba kerül. Ha itt gyártanák, a fogyasztói ár körülbelül 10 százalékkal lenne alacsonyabb.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Suzuki Debrecen indiai villanyautó
Kapcsolódó cikkek