Cégvilág

Csak a DigiTV-sek láthatják a Loki BL-meccseit?

Tv2 olyan szerződést kötött az UEFA-val, amely szerint csak keddi Bajnokok Ligája-meccseket sugározhat három évig, így az ország jelentős része nem láthatja a Debrecen szerdai meccseit – írja az Index.hu

Kellenek a magyar meccsek a Tv2-nek, csak sajnos a mérkőzések fele nem kedden, hanem szerdán lesz, akkor meg Doktor House van. A Liverpoollal, a Fiorentinával és az Olympique Lyonnal is játszik a Debrecen szerdán, ezeknek a mérkőzéseknek a közvetítési jogaival viszont a DigiSport rendelkezik - írja a portál.

Az Index úgy tudja, a Tv2 a helyzeten már nem is nagyon tud változtatni. Míg az elmúlt években a Magyar Televízió elsőként választhatta ki a legjobb meccset, és csak a többit kapta meg a Viasat3, addig most a keddi meccsek a Tv2-hez kerültek, a szerdaiak a DigiSporthoz. A hároméves szerződés értelmében ráadásul a csatorna köteles sugározni a keddi meccseket, még ha azok rendre ki is kapnának a konkurenciától, és egyik cég sem adhatja tovább a jogokat.

A magyar nézők többsége tehát jó eséllyel le fog csúszni a Debrecen meccseinek a feléről, mivel a DigiSport jelenleg csak a DigiTv hálózatán elérhető. A Digi pedig még el sem kezdte árulni a csatornát a többi kábel- és műholdas szolgáltatónak, így nem valószínű, hogy szeptember 16-ig a sportcsatorna feltűnne a két legnagyobb szolgáltató, a T-Home és a UPC kínálatában.

Digi TV Foci meccs loki Debrecen futball
Kapcsolódó cikkek