A drámai autóipari ellenére sikerrel zárulhat a Vectigalis Zrt. közvetítői ténykedése az Eybl Hungária Kft.-nél: a felszámolócég az autóipari beszállító életben tartása mellett döntött, és a hosszas, az év eleje óta tartó tárgyalások során sikerült megőrizni azt a 600 munkahelyet, amelyet a vállalat biztosított.

– Közel egy év erőfeszítései végül meghozták az eredményt – mondta Péter Márta, a Vectigalis felszámoló-biztosa. – Az Eybl Hungária megvételére több cég érdeklődött, és már érvényes ajánlat is érkezett.
A Vectigalis egészen az esetleges üzlet megkötéséig menedzseli tovább az Eybl osztrák autópi-aci cég magyar leányvállalatát.

Még komoly tárgyalások várnak ránk, hiszen a pályázat felbontása csak most történt meg – fűzte hozzá Varga Jenő, a Vectigalis Zrt. igazgatója. – Úgy tűnik azonban, jó úton haladunk afelé, hogy a hosszú, verejtékes munka és a finanszírozó bankkal történő egyeztetés meghozza gyümölcsét: megmenekülhet 600 munkahely, és a súlyos autóipari válság ellenére életben tart-hatjuk az Eybl Hungária Kft.-t.