Cégvilág

Befektetési tipp: vegyen luxusingatlant Miami Beach-en

Továbbra is látványos Miami Beach luxusszolgáltatásokat nyújtó öröklakásainak értéknövekedése, miközben egyre élénkebb az érdeklődés az újonnan induló projektek iránt a floridai Riviérán. Az új beruházások közül a St. Regis Bal Harbor Resort&Residences óceánparti eleganciájával kétség kívül a legexkluzívabb épületegyüttes és legvonzóbb befektetői célpont lesz az elkövetkezendő időszakban - derül ki a Florida Investment közleményéből.

Floridában az 1900-as évek óta gyakorlatilag töretlen az ingatlanok értéknövekedése, és a gazdasági válság idején megtorpant hamarosan új lendületet kap, hiszen az amerikai gazdaság is pozitív előjeleket mutat. Az ingatlanok folyamatos értéknövekedése egyértelmű: egyre kevesebb lesz a még beépíthető terület, ugyanakkor hamarosan az amerikaiak egy nyugdíjba menő nemzedéke fogja ostromolni a floridai ingatlanpiacot - áll a Florida Investment elemzésében.

A közép-floridai Disney World témaparkok közelében elhelyezkedő öröklakásokat és családi házakat a hitelválság következtében gyakran félár alatt kínálják, ami óriási lehetőséget jelent a vásárlóknak és befektetőknek egyaránt. Elhelyezkedésük egyedülálló az államban, hiszen a turisztikai látványosságok évente több mint 60 millió látogatót vonzanak Orlandóba, így a megvásárolt lakások hosszútávú kiadása nem jelent problémát. Egyes vélekedések szerint nem tudnának annyi lakást építeni Orlandóban, amennyit ne lehetne kiadni, a válság ugyanakkor kivételes befektetői paradicsommá tette Disney World környékét.

Mindemellett, ha valaki például a Miami Beach-en létesült One Bal Harbour vagy a The Palace at Bal Harbour épületeiben vásárolt egy luxus rezidenciát 2008-ban, mára akár 170 százalékos árnövekedést könyvelhetett el; a Sunny Isles Beachen található Sayan esetében egy 2009. évi vásárlású ingatlannál is több mint 24 százalékos értéknövekedést értek el a tulajdonosok a piaci hanyatlás ellenére, - fogalmazta meg elemzésében Lucskai Róbert, a Florida Investment Marketing budapesti irodájának értékesítési és marketing igazgatója. Miami Beach, az amerikai Riviéra a világsztárok luxusjátszótere, a szórakozás fellegvára. A térség varázsa, trópusi éghajlata és rejtőzködő szigetei az 1920-as évek óta töretlenül vonzzák a befektetői tőkét.

St. Regis Bal Harbor Resort&Residences

A luxus és a stílus értékállósága évtizedek óta megszokott Miami Beachen, ez pedig garancia az itteni befektetők számára, hogy jó helyen van a pénzük. Az art deco fellegvára és a legexkluzívabb láncok szállodái sorakoznak a szigeten, melyek páratlan kilátással rendelkező lakosztályokat és öröklakásokat kínálnak megvásárlásra az óceán partján. Miami Beach beépítettsége az évtizedek során jelentős mértékben megnövekedett, a néhány, még üresen maradt telken meginduló új projekteket ezért folyamatosan figyelemmel kísérik a befektetők.

A jelenleg kivitelezés alatt álló ingatlan-beruházások közül kétség kívül a St. Regis Bar Harbor Resort&Residences a legreményteljesebb vállalkozás, ugyanis az Astor család által életre hívott new yorki The St. Regis páratlan tradícióját kö-vetve épül. A Bal Harbor legexkluzívabb bevásárlóközpontjával szemben elhelyezkedő szálloda tornyaiban öröklakást birtokolni nem csupán egy jól megválasztott hanem a modernség és a klasszikus értékek kulisszáiban megélt fényűző életstílus. A számtalan wellness szolgáltatás és a világ különböző konyháinak ételeit kínáló több étterem mellett inas szolgáltatás teszi gondtalanná és egyedülállóvá a mindennapokat.  A benne kialakított öröklakások és szállodai apartmanok vételára jelentősen függ az ingatlan épületen belüli elhelyezkedésétől, ugyanis a legmagasabb szinteken lévő lakások varázslatos kilátást nyújtanak az óceánra.

Várakozások

Amerika államai között Nevada és Florida állnak a lista élén a bankok által visszakövetelt ingatlanok számát tekintve, ezért Miami és Orlando a be-fektetők számára továbbra is ígéretes piacot jelentenek. A felmérések azt mutatják, hogy egyre élénkebb a befektetői érdeklődés:  a tények felülmúlták az előzetes becsléseket, ugyanis 5 millió lakóingatlan értékesítése helyett több mint 5.2 millió ház és lakás talált gazdára az Egyesült Államokban az év elmúlt hónapjaiban, ami jelentős emelkedést mutat. A Floridai Ingatlanértékesítők Szövetsége felmérése is ezt támasztja alá, amelyben  2008. és 2009. év második negyedévét hasonlították össze. Eszerint az állam összterületén az eladások az idén 23%-kal növekedtek, Miamiban például 2009 második félévében 73%-kal több ingatlant vásároltak, miközben a térségben az eladási átlagár 35%-kal csökkent. Miami Beachen egyre kevesebb a banki kényszerzárások miatt eladó ingatlan, illetve az elkövetkező hónapokban várhatóan csökkenni fog az értékesítés alatt álló ingatlanok száma, és ez az elemzők szerint az eladási ár emelkedését vonja maga után.

Miami Beach hozam luxusingatlan
Kapcsolódó cikkek