Cégvilág

Dől a pénz a makaói kaszinókba

A közel tíz éve Kínához visszakerült, egykori portugál enklávé, Makaó kaszinói egyedül a szeptemberi hónapban 10,8 millió pataca (248 millió forint) bevételre tettek szert, ami 52 százalékos növekedést mutat az egy évvel korábbi helyzethez képest - jelentette meg nem nevezett forrásokra hivatkozva a Macao Post Daily című lap.

A beszámolóból kiderül, a szerencsejáték piac hat engedéllyel működő helyi vállalkozása közül a legbefolyásosabb a SIM vállalatcsoport, ami a város 33 kaszinójából 20-at tudhat a magáénak, és összesen 30 százalékban részesedik a piacból. A Las Vegas Sands 3 kaszinójával, 20 százalékos piaci részesedéssel a második.

Az év első kilenc hónapjában becslések szerint a játékbarlangok 83 milliárd patacát (1.906 milliárd forint) gyűjtöttek be, ami mintegy 2 százalékos visszaesést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest. Az összbevétel ezév októberéig nagyjából a teljes 2007. évivel azonos.

A városi szerencsejáték felügyelet adatai szerint tavaly a makaói kaszinók - éves összehasonlításban - 31 százalékkal növelték a hozamukat, s elérték a 108,7 milliárd patacát, ami körülbelül 13,7 milliárd dollárnak felel meg

szerencsejáték portugál enklávé Makaó kaszinók
Kapcsolódó cikkek