Cégvilág

Hatékonyságnövelés - Nyugaton bevált, nálunk alig ismerik

A hatékonyságnövelés igen ingoványos terület, még ha a cégvezető veszi is a fáradságot, hogy különböző módszerek elméletei hátterét megismerje, a gyakorlati megvalósítás sokszor a számszerűsítés fázisában kisiklik.

Az OptaSoft harmadik éve megrendezésre kerülő „Költségcsökkentés, hatékonyságnövelés, optimalizálás a gyakorlatban” című konferenciája azoknak a cégvezetőknek, gyártásért felelős szakembereknek, műszaki és IT vezetőknek szól, akik nyitottak a változtatásra, érzik annak szükségességét, a konkrét megvalósításhoz azonban szívesen vennének igénybe tapasztalt szakértői segítséget.

Ez a terület még viszonylag ismeretlen a magyar vezetők körében, bár felméréseik szerint évről évre nő az optimalizálás ismertsége és használóinak köre. Cégszintű optimalizálás esetén feltétlen szükség van fejlett eszközökre (pl. AIMMS, GAMS, MOSEL) és szakértői gárdára – mondta Dr. Lelkes Zoltánt, az OptaSoft Kft. ügyvezetője. A cég elsősorban a közepes és nagyvállalatok körében rendelkezik ügyfélkörre.

Mint mondta, egy optimalizáló projekt jellemzően egy éven belül megtérül, de nem ritka az sem, amikor hetekben tudjuk mérni a megtérülési időt. Természetesen ez függ a cég méretétől is, de ha csak a gyors döntéshozatalt és a munkaidő megtakarítást vesszük figyelembe, már akkor is az egyik legprofitábilisabb projektforma az optimalizálás bevezetése.

GAMS költségcsökkentés hatékonyságnövelés MOSEL OptaSoft AIMMS optimalizálás konferencia
Kapcsolódó cikkek