Cégvilág

Ma teszik le a kecskeméti Mercedes-gyár alapkövét

Ma rakják le Kecskeméten a Daimler AG 800 millió eurós beruházással felépülő gyárának az alapkövét.

Nem csak egy 800 millió eurós beruházás alapkövét teszik le ma Kecskeméten, ennél sokkal többről van szó. Az egy főre jutó GDP-t tekintve az ország 19 megyéje (és Budapest) között a 15. helyen álló Bács-Kiskun megye, illetve tágabb értelemben a hét régió közül az ötödik Dél-Alföld gazdasága számára már rövid távon is óriási lehetőségeket teremt a gyár.

Sőt, már eddig is adott munkát magyar vállalatoknak a beruházás, hiszen például a földmunkát magyar cég végezte, és a festőüzem kivitelezését is magyar vállalatra bízza a német cég.

Az iparban, az exportban, további befektetésekben, a szolgáltatások iránti igény felfutása révén éppen úgy kedvező hatásokat vár tőle mindenki, mint a foglalkoztatásban, az oktatásban, az területén vagy éppen a kkv-szféra lehetőségeinek a bővülése révén.

Az üzem 2500 fővel indul 2012-ben, de a beszállítói és alvállalkozói körrel már kezdettől kétszer ennyi embernek ad munkát a Daimler. A termelés felfuttatása, a B osztály gyártásának a kiteljesedése révén három-négy év alatt már a tízezret is elérheti a gyárhoz kötődő munkahelyek száma.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

alapkő gyár Mercedes Kecskemét
Kapcsolódó cikkek