Cégvilág

Így lehet sokat kaszálni Dubaiban

Jól zárta a most véget ért dubai nemzetközi légibemutatót és vásárt az Airbus: az európai gyártó 33 repülőgép eladásáról kötött szerződést összességében több mint 5,3 milliárd dollár listaáron.

Fix megrendelés érkezett 15 gépre több mint 3,6 milliárd dollár listaáron, míg a vételi szándék-nyilatkozatok 18 további járművet érintettek mintegy 1,7 milliárd dollár értékben.

A Dubaiban kötött szerződések az Airbus teljes választékát érintették. Többek között két Airbus A380-as szuperjumbóra adott fix megrendelést az Air Austral légitársaság mintegy 655 millió dollár értékben és 12 Airbus A350-900 XWB szélestörzsű gépre az Ethiopian Airlines mintegy 2,9 milliárd dollár értékben.

Az Air Austral megrendelt egy vadonatúj Airbus A380-as óriásgépet és ott olyan sűrűn akarja leültetni az utasokat, hogy legalább 840-en férjenek el. Az európai gyártó 510-530 főt ajánl, persze "egyedi" igényeket is hajlandó kielégíteni. Mérnökei a Világgazdaság Online-nak azt mondták az Airbus Toulouse-i gyárában, hogy ha csak turista osztályt kér egy vevő, akkor 853 széket tudnak elhelyezni.

Megjegyzendő még, hogy a Comlux légitársaság egy Airbus Corporate jetet rendelt (ACJ), amelynek listaára 75 millió dollár.

Airbus dubai szuperjumbo
Kapcsolódó cikkek