Cégvilág

Kormányzati negyed - Mi lesz a sorsa?

Majdnem egyéves késésben van a kabinet a Nyugati pályaudvar mögötti terület ügyében

Továbbra is rejtély, mi lesz a sorsa annak a városrésznek, amelybe annak idején a kormányzati negyedet tervezték. A meghiúsult, ám eddig már milliárdokat felemésztett tervek helyett újak születnek, legalábbis erről tanúskodik egy dokumentum, amely nemrég került a Világgazdaság birtokába.

A „megvalósítási javaslat” szerint nyílt, nemzetközi pályázaton választja ki az állam vagy a MÁV azt a befektetőt, aki a legjobb ajánlatot adja a térség rehabilitációjára. Ez a szereplő 20-25 évre koncessziót kapna a területhasznosításra és a vasúti létesítmények, berendezések fenntartására.

Az elvetélt kormányzati negyedre is kiterjedő beruházás és az ingatlanhasznosítás is az ő feladata lenne. A tervezetben körvonalazott, több mint egymillárd eurósra taksált projektet öt ütemben, 2012 legvégéig készítenék el.

A terület hasznosítására, a távolabbi elképzelésekre vonatkozó kérdéseinkre nem kaptunk értékelhető választ kormányzati körökből; úgy tűnik, a botrányokkal is fenyegető újabb nekifutást már nem vállalja a kormány, ezt meghagyja az utódjának. Az biztos viszont, hogy a fejlesztők körében felértékelődött a terület, az ingatlanosok közül többen is nagyobb projektet, lakásokat, irodaházakat terveznek a környéken.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

 

ingatlanbiznisz kormányzat Kormányzati Negyed
Kapcsolódó cikkek