Cégvilág

Az állam besegít a Dubai Worldnek

A jelentős adóssággal küzdő Dubai World mai közlése szerint a miniállam biztosítja számára a működőtőkét és a kamatköltségeket.

A Dubai World nyilatkozata szerint a dubaji állam a Dubaji Pénzügyi Támogatási Alapon (DFSF) keresztül állja a kamatköltségeket és biztosítja számár a működőtőkét, így a projektek tovább folytatódhatnak – idézi a közleményt a The Wall Street Journal.

A DFSF-et azért hoztak létre, hogy menedzselje az emirátusok 80 milliárd dolláros adósságának visszafizetését. A Dubai World a múlt hónap végén kérte hiteltörlesztéseinek befagyasztását és a mai napon 90 hitelezővel találkozott. Az ingatlanipari konszern jelenleg adósságainak átütemezésén dolgozik.

A Dubai World mintegy 60 milliárd dolláros adósságot halmozott fel, ezért kénytelen volt a törlesztések leállítását kérni hitelezőitől. A vállalat nehézségeinek híre megrázta a világ tőzsdéit , napokra lenyomva a árfolyamokat és a devizákat, így a forintot is. A dubaji kormányzat akkor még úgy nyilatkozott: a Dubai World független cég, bajait magának köszönheti, az állam pedig nem vállal garanciát adósságaiért.

Dubaj Dubai World adósság állam
Kapcsolódó cikkek