Cégvilág

Bővült a hazai gyermekmentő szolgálat

Az észak-alföldi régióban is megkezdte működését a gyermek-mentőorvosi kocsi, amelyben orvos teljesít szolgálatot.

A gyermek-mentőorvosi kocsi olyan gyorsbeavatkozó mentőegység, amelyen minden esetben egy gyermekorvos és egy gépkocsivezető teljesít szolgálatot. Az orvosok nagy része a debreceni Gyermekklinika dolgozói, akik részállást vállaltak a gyermekmentésben.

Az egységet az Országos Mentőszolgálat irányító csoportja vetheti be a hét minden napján, 8-tól 20 óráig a régió területén. A gyermek-mentőorvosi egység különleges felszereltségének és szaktudásának köszönhetően a helyszínen el tudja kezdeni a beteg gyermek magas szintű ellátását.

Mivel az egység beteget nem tud szállítani, szükség esetén a kórházba szállítást a hagyományos mentővel közösen végzi úgy, hogy a gyermekorvos átül a mentőbe a felszereléssel.

A debreceni gyermek-mentőorvosi kocsin egy Ford Ranger típusú terepjáró, amely a legmostohább út- és terepviszonyok ellenére is gyorsan eljuttatja az elhivatott gyermekmentős csapatot a bajbajutott kisgyermekhez. A gyermek mentőorvosi egység a debreceni mentőállomás kötelékébe tartozik és a debreceni Gyermekklinika biztosította pihenőszobában várja a riasztásokat.

gyermek-mentőkocsi Észak Alföld
Kapcsolódó cikkek