Cégvilág

Izgalmas lenne a Sony Ericsson

A Sony Ericsson 9 százalékkal csökkentette veszteségét a negyedik negyedben az előző év azonos időszakához képest. Bert Nordberg elnök kihívásokkal teli évre számít, de reménykedik az új okos telefonok sikerében.

A Sony Ericsson elnökének célja, hogy a cég ismét profitot termeljen, ezt az izgalmas portfólió segítségével érne el Bert Nordberg. A veszteséget 9 százalékkal, 167 millió euróra csökkentette a cég a negyedik negyedévben, a csökkenő eladásokat a költségtakarékossági intézkedések ellensúlyozták - jelenti az AP.

A tavalyi év utolsó negyedében 14,6 millió készülék talált gazdára, ez 3 százalékos növekedés a harmadik negyedévhez képest, de még mindig 40 százalékkal kevesebb, mint az előző év azonos időszakának eredménye. A teljes évben a Sony Ericsson 836 millió eurót veszített, a 2008-as évet a cég még 73 millió eurós profittal zárta.

A Sony Ericsson két évvel ezelőtt hirdette meg költségtakarékossági programját, amelynek keretében 2009-ben mintegy 2 500 fős elbocsátásával csökkentette globális munkaerő állományát. A cég 880 millió euróval szeretné csökkenteni működési költségeit, az intézkedések hatását az év második felére várja.

A vállalat az egységek eladása szerinti piaci részesedését 5 százalékra teszi a tavalyi évben, idén pedig enyhe növekedésre számít ezen a téren.

negyedév profit 2009 sony ericcson jelentés részesedés
Kapcsolódó cikkek