Cégvilág

Az Avatar már DVD-minőségben is letölthető

Nem sokkal az Oscar-jelöltek bejelentését követően kiszivárgott az Avatar kétdimenziós, DVD minőségű screener kópiája az internetre. A kalózmásolat valószínűleg egy, a filmakadémia bíráló bizottságának átadott lemezről készült - olvasható a HENT hírlevelében.

A TorrentFreak beszámolója szerint az Avatart gyártó Twentieth Century Fox idén kifejezetten óvatosan és körültekintően járt el a filmakadémia tagjainak eljutatott promóciós screener lemezekkel kapcsolatban.

A legtöbb filmes szakember csak január közepe felé, alig néhány nappal az Oscar-jelöltekről történő szavazás előtt kapta meg megtekintésre a filmet.

A jelek szerint azonban ezzel a lépéssel a film DVD verziójának internetre kerülését csak késleltetni tudták, megakadályozni nem. Az Avatar kilenc Oscar-jelölésének bejelentése után ugyanis alig két nappal felkerült az internetre a film screener kópiájának másolata, amelynek eredetije feltehetőleg egy, a jelöltekről döntő akadémiai tag számára átadott lemez volt.

A screener internetre kerülése előtt csak egy gyengébb minőségű kópia keringett a letöltő rendszereken, amelyet a BitTorrent rendszerén keresztül már így is több mint kétmillió alkalommal töltöttek le a felhasználók. A DVD minőségű kópia megjelenése várhatóan még jobban felpörgeti a kalózok érdeklődését, amelynek hatására a letöltési szám az Oscar-díjak átadásának idejére akár meg is háromszorozódhat.


 

DVD avatar TorrentFreak kópia screener BitTorrent letölt
Kapcsolódó cikkek