Cégvilág

Mit tegyen, akinek már nincs pénze a fűtésre? Megoldások!

Aki nem tudja fizetni a fűtésszámlát, az akkor teszi a legrosszabbat, ha nem tesz semmit. Az önkormányzatok és a szolgáltatók is kötelesek segíteni.

Az ügyfélnek fizetési gondja esetében legelőször a szolgáltatóhoz kell és érdemes fordulnia - közölte a Tigáz, melyet a HEOL.hu idéz.

Az a legpraktikusabb, ha a fogyasztó a havi átalányfizetési megoldást választja. Ha leolvasás után fizetett és így halmozódott fel a tartozása, kérhet részletfizetési kedvezményt. Ebben az esetben először az egyhavi aktuális számlát kell egy összegben befizetni, majd a fennmaradó részt két további részletben törleszteni. A hozzátartozók, barátok, ismerősök is segíthetnek ilyenkor, ha Tigáz-utalványt vásárolnak a bajbajutottnak, de a kritikus időszakokra a „Számla-angyal” program is biztonságot jelenthet.

Megoldás lehet a védett fogyasztói státus kérelmezése is.

A védendő fogyasztók intézményét az előírásai alapján vezették be tavalyelőtt a villamosenergia-, tavaly januárban a gázszolgáltatás tekintetében. A nyilvántartásba vételt a fogyasztónak kell kezdeményeznie a szolgáltatónál. A kitöltött és aláírt nyomtatványhoz csatolni kell a szociális rászorultságot, illetve a fogyatékosság fennállását igazoló dokumentumokat.

A fogyasztóknak hathatós segítséget nyújthatnak a helyi önkormányzatok a jogosultság megállapításában és a kérelmek kitöltésében is.

fűtésszámla fogyasztó tigáz
Kapcsolódó cikkek