Cégvilág

Murdoch még több pénzt csinálna az Avatarból

A News Corp. elnöke szerint már folynak a tárgyalások James Cameronnal az Avatar folytatásáról.

Rupert Murdoch úgy fogalmazott, hogy a minden idők legnagyobb bevételét hozó film folytatásával kapcsolatos tárgyalás "nagyon korai szakaszban van". Ugyanakkor a gyártó 2th Century Fox tulajdonosának vezetője nem titkolta, hogy szeretné elérni az eposz folytatását. Murdoch szerint a rendezőnek vannak ötletei ezzel kapcsolatban, de egyelőre sem az időzítésről, sem a költségvetésről nem állapodtak meg - tudósít az AFP.

A News Corp. cégbirodalom vezetője egy konferencián elmondta, hogy szeretnék minél előbb bemutatni az Avatar DVD változatát, de a film a vártnál tovább fut a mozikban, ezért erre később kerül sor. Annyi azonban tudható, hogy a lemezeken nem kapnak majd helyet a mozikban látott három dimenziós effektusok.

Az Avatarra váltották a legtöbb jegyet a múlt hétvégén az észak-amerikai mozikban - derült ki a vasárnapi becslésekből. Ezzel az Avatar már hetedik hete vezeti a hétvégi jegyeladási listát. Az Avatar a hétvégén nagyjából harmincmillió dolláros bevételt ért el az észak-amerikai mozik pénztáraiban, ezzel már 594,5 millió dolláros összbevételt hozott a területen.

DVD avatar Murdoch 20th Century Fox cameron
Kapcsolódó cikkek