Cégvilág

Újabb feljelentések a BKV-nál

A fővárosi közlekedési cég eddig már 28 esetben fordult a rendőrséghez különböző tanácsadói és vállalkozói szerződések ügyében bűncselekmények gyanúja miatt.

Kocsis István, a BKV Zrt. vezérigazgatója ma újabb tíz vállalkozói szerződés ügyében tesz feljelentést a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK) – tudta meg a Magyar Nemzet.

A Magyar Nemzet úgy tudja, a BKV vezérigazgatója ma az Európa Szolgáltató Közhasznú Non-profit Kht., a Honeymood Filmgyártó és Szolgáltató Kft., a Me-Ko Resti Kft., a Lax&Lex Kft., a Suvet Research Piac-, Média- és Társadalomkutató Kft., a Max&Future, a Média a Jövőért! Alapítvány, a Target Média Kft., a Látvány és Forma Iparművészeti Bt. és a Ginko Informatikai Kft. által kötött szerződések miatt tesz feljelentést.

A nyomozók különböző BKV-rendezvényekhez kapcsolódó szerződéseket is vizsgálhatnak, például az UV villamosok búcsúztató ünnepségét és a 120 éves HÉV és villamosok húszmillió forintba kerülő rendezvényeit.

Az érintett cégek többsége ahhoz a kommunikációs és marketingterülethez kapcsolódik, amelyet az a Regőczi Miklós felügyelt, aki február 5. óta házi őrizetben van. A BKV Belső Kontroll Igazgatósága által lefolytatott eddigi 1500 vizsgálat alapján 250 tanácsadói szerződést világították át, amelyek közül a mai tízzel együtt 38-ra nő a rendőrségre került gyanús ügyek száma.

Kocsis istván BKV feljelentések korrupció
Kapcsolódó cikkek