Cégvilág

"A British Airways háborút akar!"

Most már biztos, hogy a hétvégén sztrájkba lép a British Airways (BA) pilótáinak szakszervezete, miután a társaság és az érdekképviselet között megszakadtak a tárgyalások.

A BA-nek nem áll szándékában tárgyalni és feltétlenül háborúzni akar a szakszervezetünkkel" – fogalmazott a kudarcba fulladt tárgyalásokat követően a Unite illetékese. Willie Walsh, a légitársaság vezérigazgatója sajnálatosnak nevezte a sztrájkot és aláhúzta, hogy a légitársaság minden megtesz a normális működés érdekében.

Walsh nem zárta ki a megállapodás lehetőségét, miközben a társaság tervei szerint az utasok 65 százalékát lesz képes elszállítani a hétvégi munkabeszüntetés ideje alatt. A szakszervezetek nyolc napot jelöltek meg sztrájk időpontként, az 1 950 tervezett járat közül 1 100 marad a földön a sztrájk időszaka alatt – jelenti a BBC.

A szakszervezet azért döntött a munkabeszüntetés mellett, mert a British Airways nem tett eleget béremelési követeléseinek. Az eddig bejelentett, nyolc napos márciusi sztrájkon kívül a Unite áprilisban is munkabeszüntetéseket tervez.


 

BA sztrájk british airways béremelés Unite
Kapcsolódó cikkek