Cégvilág

A Tesco negyedik, az Auchan első áruházát építi Pécsett

Válság ide vagy oda, idén újabb bevásárlóközpontok élezik tovább a kereskedelmi versenyt a baranyai megyeszékhelyen. A brit és a francia székhelyű cég is tovább terjeszkedik a városban - írja a bama.hu

Bár korábban az Auchan látszott biztos befutónak a déli városrész új bevásárlóközpontjainak képzeletbeli versenyében, a Tesco már biztosan beelőzi a francia érdekeltségű hálózat pécsi fejlesztését. Az 58-as út bevezető szakaszán ugyanis már megkezdődött a negyedik pécsi Tesco áruház építése, aminek köszönhetően várhatóan még az év vége előtt átadják az új bevásárlóközpontot - tudósít a bama.hu.

Az Auchan ugyan tavaly óta halogatja a pécsi fejlesztése indítását, ugyanakkor a terület előkészítettsége bármikor lehetővé teszi a beruházás megkezdését. Mint korábban megírtuk, a francia kereskedelmi lánc ingatlanfejlesztő cége, az IMM Auchan 56 hektáros területet vásárolt meg a megyeszékhely déli határán húzódó, kialakítás alatt álló kereskedelmi és ipari övezetben. Az utóbbi években dinamikusan fejlesztő Auchan az ország több megyeszékhelyén adott át új áruházat. A nagyvárosokban több mint tízezer négyzetméteres eladóterű hipermarketek általában négyszáz embernek adnak munkát. Lapunk információja szerint a cég Pécsett a legnagyobb vidéki áruházát építi meg. A földmunkákat követően az év második felében kezdődhet az építkezés, aminek eredményeként jövő év tavaszára elkészülhet az új áruház.

További részletek a bama.hu-n.

Auchan Pécs Baranya megye Tesco terjeszkedés
Kapcsolódó cikkek