Cégvilág

Állami lett a Malév, így újra lesz tiszteletdíj az igazgatósági és fb-tagoknak

A korábbi gyakorlattal ellentétben a megújuló, állami tulajdonú Malév igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjai ismét kapnak javadalmazást, mindez havi 1,6 millió forintjába kerül a légitársaságnak - írja a Népszabadság.

A Malév ígérete szerint néhány napon belül nyilvánosságra hozzák a tiszteletdíjak mértékét – a vonatkozó kormányrendeletnek megfelelően.

A Népszabadság információi szerint Kamarás Zoltán igazgatósági elnök 150 ezer, az igazgatósági tagok –Kelemen András, Török Endre, Németh Ákos, Martin Gauss vezérigazgató, Leonov Péter és Anatolij Ballo, a korábbi tulajdonos VEB Bank egyik vezetője – pedig 130 ezer forint tiszteletdíjban részesülnek.

Valamivel kevesebb összeggel ismerik el a felügyelőbizottság munkáját. Osztrovszky Krisztina elnök a lap forrásai szerint 130 ezer, míg a tagok (Ritter Marianna, Vörös Viktória, Bene Orsolya, Kazatsay Istvánné és Balla Mihály) 110 ezer forintot kapnak havonta. A Malév kommunikációs vezetője a lap értesülését nem kommentálta, ám annyit elmondott: néhány napon belül eleget tesz a cég a vonatkozó kormányrendeletnek.

Amíg az orosz tulajdonlás alatt e két testület tagjai gyakorlatilag nem vettek fel tiszteletdíjat, addig mostantól havi 1,61 millió forintot fizet ki a tagoknak a cég.

állami Malév tiszteletdíj
Kapcsolódó cikkek