Cégvilág

Egy hazai cég, amely létszámbővítésre készül

Az év eleje óta 600 fővel, 1300-ra bővítette budapesti üzemének létszámát a Flextronics, a következő hónapokban további 400 fő felvételére nyílik lehetőség – értesült a Világgazdaság.

A világ egyik legnagyobb szerződéses elektronikai gyártójának fővárosi üzemében logisztikai feladatokat, illetve javító szolgáltatásokat végeznek a társaság legnagyobb megrendelői számára.

A globális nyomán tavaly a megszokottnál is hektikusabban termeltek a szingapúri székhelyű csoport magyarországi üzemei; ezzel párhuzamosan a létszám is nagy ingadozásokat mutatott, mélypontján 6500 főre ment le. 2009 első felében több száz fős leépítést jelentett be a cég, az év utolsó negyedében viszont már több száz fős bővítésről szóltak a hírek a társaság egyik legnagyobb gyártóbázisán, Zalaegerszegen. Ott az egyik legnagyobb globális üzleti okos telefonokat gyártó megbízásának köszönhetően lehetett ismét növelni a létszámot.

Mint Hetényi Márk regionális pénzügyi vezető lapunknak elmondta: az idén érezhetően javult a globális piaci helyzet, és ez kifejezetten jó hatással lehet a csoport magyarországi jelenlétére is. A termelőkapacitások teljes kihasználása a jelenleg kitűzött cél, és az összlétszámot (amely ugyanakkor tartalmazza a bérelt munkaerőt is) reményei szerint még ebben az évben fel lehet hozni a válság előtti állapotra jellemző, 8500-9000 ezer fős szintre.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

létszámbővítés létszám Hetényi Márk elektronika Flextronics
Kapcsolódó cikkek