Cégvilág

Hány Audi gördült ki Győrből?

Az Audi Hungaria Motor Kft. a 2009-es üzleti évet pozitív mérleggel zárta. A vállalat összesen 1 383 909 motort és 32 603 járművet gyártott. A győri telephelyen megvalósított beruházások értéke elérte a 187 millió eurót.

A négyhengeres motorgyártásban a tavalyi üzleti évben kezdődött két motor sorozatgyártása: az 1,6-literes Common Rail dízelmotoré és a  2,0-literes bioetanollal is üzemelő TFSI motoré. A termékválaszték egy 2,5 literes öthengeres, turbófeltöltős, különösen sportos motorral is bővült, melyet az Audi TT RS-be építenek. Ezen kívül kiemelkedően fontos volt az elmúlt évben az Audi Q7 és az A4 számára készült 3,0 Clean Diesel motor gyártása.

A járműgyártás területén összesen 32 603 Audi TT és Audi A3 Cabriolet (60.359) készült. A legfontosabb esemény e területen az Audi TT RS gyártásának kezdete volt. Az Audi TT család öthengeres motorral szerelt legsportosabb tagjából a 2009-es évben 1 461 darabot készítettek Győrben.
 
„Az Audi Hungaria a 2009-es évet az erősen megváltozott piaci helyzet ellenére sikerrel zárta. Tizenegy új, hatékony motorunkkal hangsúlyoztuk technológia kompetenciánkat a motorgyártás területén. A TT RS sikere teljesítőképes Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezetésének elnöke.

A vállalat összberuházásainak értéke a vállalatalapítástól 2009 végéig elérte a több mint 3,7 milliárd eurót, amellyel az Audi Magyarország legjelentősebb külföldi befektetői közé tartozik. Az Audi Hungaria árbevétele az elmúlt évben elérte a 3,875 milliárd eurót. A tárgyév végén a cég 5 624 munkatársat foglalkoztatott.

Az Audi Hungaria a 2010-es évet jó megrendelési állománnyal kezdte. A termelést több motorgyártó szegmensben és a járműgyártásban is az ismételten emelkedő igényekhez igazították. A termelési területeken további projektek valósulnak meg, mint például az Audi RS 5 karosszériaelemeinek gyártása a szerszámgyárban, míg más projektek az előkészítés fázisában tartanak.

Faustmann Audi Hungaria Motor Kft. Audi Audi TT Cabriolet 2009 A3
Kapcsolódó cikkek