Cégvilág

Hűtlenek a BlackBerry felhasználók

Egy friss felmérés szerint a BlackBerry tulajdonosok csaknem 40 százaléka iPhone-ra váltana, de csaknem ilyen kívánatos a Google első saját készüléke, a Nexus One is.

A Crowd Science kutatása azt mutatja: a RIM készülékét használók 40 százaléka cserélne az Apple okos telefonjára, harmaduk pedig egy Nexus One-t is elfogadna. A BlackBerry még mindig vezeti a népszerűségi listát, ha piaci részesedésről van szó, de a felmérés szerint a készülék felhasználói szívesen próbálnának ki más platformot is – írja a PC World.

A kutatás azt is kiderítette, hogy a legtöbb okos telefon tulajdonos szórakozásra és munkára egyaránt használja a mobilját. A BlackBerry tulajdonosok között akadtak a legtöbben (7 százalék) akik úgy nyilatkoztak, hogy csak irodai használat a jellemző rájuk. Külön rossz hír a RIM számára, hogy az Android iPhone telefon felhasználók közül tízből kilencen hűségesek a gyártókhoz, vagyis újra ugyanazt az okos telefont vásárolnák meg, szemben a BlackBerryvel.

A Crowd Science vezérigazgatója szerint a BlackBerry nem képes brandként igazán hűséges közönséget építeni, ez pedig a riválisok előretörésével egyre komolyabb gondot jelenthet a gyártónak.

RIM okos telefon Nexus One Blackberry iPhone
Kapcsolódó cikkek