Cégvilág

Bíróság előtt folytatja a harcot a BA és a szakszervezet

A British Airways (BA) pilótáit tömörítő Unite szakszervezet reményei szerint ma megkapja az engedélyt, hogy fellebbezhessen a korábbi, a légitársaságnak kedvező ítélet ellen.

Ma 0 órától kezdődött volna a tervek szerint a BA pilótáinak öt napos sztrájkja, a munkabeszüntetésre azonban nem került sor, mivel a bíróság a légitársaságnak adott igazat a szakszervezettel való vitában. A döntés szerint a Unite sztrájkkezdeményezése törvénytelen volt, mivel a szakszervezet nem tartott be egy a munkabeszüntetéssel kapcsolatos szavazásra vonatkozó szabályt.

A légitársaság tehát csatát nyert a szakszervezettel szemben, amely azonban ma a londoni High Court jóváhagyását várja fellebbezési kérelméhez. A szakszervezet a Reuters jelentése szerint azt reméli, hogy már ma megindíthatja az eljárást az első bírósági döntés ellen.

A szakszervezet négy, öt nap hosszúságú tiltakozó akciót tervezett és a mostani lépés vélhetően újra idegessé teszi a piacokat, miután a befektetők már éppen megnyugodtak, amikor a BA megakadályozta a legutóbbi munkabeszüntetést. A Unite eddig összesen hét napon keresztül sztrájkolt márciusban, 45 millió fontos kárt okozva ezzel a légitársaságnak.

BA sztrájk british airways szakszervezet munkabeszüntetés bíróság Unite
Kapcsolódó cikkek