BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hét új szélerőmű épül Bábolnán

Hét új szélerőmű épül nyáron Bábolna határában. A beruházás után Komárom-Eszetrgom megyében hatvankilenc szélturbina termeli majd az áramot - írja a kemma.hu.

A nyár folyamán hét darab szélerőművet állítanak fel a város határában. A létesítmény összesen 15 megawatt kapacitású lesz.

A beruházó a győri székhelyű Pannon Szélerőmű Kft, melynek ügyvezetője, Dr. Hoffmann László elmondta: összesen hat darab 2 megawatt és egy darab 3 megawatt teljesítményű széltornyot állítanak fel, melyek szeptemberben kezdik meg az energiatermelést.

A tavalyi évben a spanyol érdekeltségű Iberdrola Renovables SA. Magyarország legnagyobb szélerőmű-parkját építette meg Kisigmánd – Ács – Csém – Nagyigmánd településeken. Ez összesen 62 darab 2 MW névleges teljesítményű szélturbinát jelent.

További részletek a kemma.hu-n

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.