Cégvilág

Kiszerettünk a pezsgőből - A világ legnépszerűbb italai

A "bankárok itala", a Dom Perignon 30 helyett esett a világ legkedveltebb italainak rangsorában, így már nem tartozik a száz legnépszerűbb termék közé.

A világ legnépszerűbb pezsgője, a Moët et Chandon, az Intangible Business által összeállított lista tizennyolcadik helyén szerepel, a múlt évhez képest négy helyet esett vissza. Általánosságban elmondható, hogy a pezsgők veszítettek népszerűségükből, mivel a vásárlók igyekeztek olcsóbb italokat vásárolni.

A világ legkedveltebb alkoholos itala a felmérés szerint a Smirnoff vodka, míg a második helyen a Johnny Walker whisky áll, harmadik a Bacardi rum. A korábban a top százban szereplő márkák közül többet olyan olcsóbb italok váltottak fel, mint a Russian Standard vodka, vagy a William Lawson whisky.

Stuart Whitwell, a felmérést végző cég a Daily Telegraph-nak úgy fogalmazott: tizenöt, a prémium márkákat előtérbe helyező év ért véget a tavalyival. A szakértő arról nem tudott nyilatkozni, hogy vajon visszatérnek-e a fogyasztók a drágább italokhoz a válság végeztével.

Dom Perignon Russian Standard vodka whisky ital Johnny Walker pezsgő
Kapcsolódó cikkek