Cégvilág

Újra járható az M1 autópálya Győr felé

Hajnali öt órakor mindkét sávon megindulhatott a forgalom az M1-es autópályán Hegyeshalom felé. A Budapest irányába vezető oldalon legkésőbb szombat délelőtt adják át az utat - tudósít az atv.hu az MTI-re hivatkozva.

Az Állami Autópálya-kezelő (ÁAK) Zrt. honlapján olvasható tájékoztatás szerint a főváros felé haladóknak továbbra is le kell térniük az autópályáról Győrnél, és az M19-1. számú főút, majd a 13. számú főút vonalán haladva térhetnek vissza a komáromi csomópontban a sztrádára.

Winkler-Virág András, az ÁAK szóvivője az MTI-vel azt közölte: legkésőbb szombaton délelőtt átadják a forgalomnak a főváros felé haladó sávokat is, de azon vannak, hogy akár még péntek este, éjszaka megindulhasson ebben az irányban is a forgalom.

Az MTI helyszínről származó információja szerint kora délután kezdik meg egy kisebb lyuk aszfaltozását; ennek száradási ideje 5-7 óra, így - ha semmilyen komplikáció nem adódik - este nyolc óra körül üzembe is helyezhetik ezt a szakaszt.

Az M1-es autópálya Győr és Bőny közötti szakaszán szerdán rendeltek el teljes útzárat, mert a megáradt Cuhai-Bakony-ér alámosta az egyik hidat és az utat. Ennek nyomán az út két sáv szélességben mintegy négy-öt méter hosszan beomlott.


 

bőny áak autópálya Győr winkler-virág andrás cuhai-bakony-ér m1
Kapcsolódó cikkek